Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2000  
         
  Articol:   ROLUL RECUPERĂRII MERSULUI LA PACIENŢII HEMIPLEGICI ADULŢI. / THE ROLE OF REHABILITATION OF WALK IN HEMIPLEGIC ADULT PATIENTS.

Autori:  ELENA ZAMORA, MARILENA KORY-MERCEA, MARIA-DANIELA MACRA-OŞORHEAN.
 
       
         
  Rezumat:  Rolul recuperării mersului la pacienţii hemiplegici adulţi. Bolile cerebrovasculare reprezintă după bolile cardiovasculare şi neoplasme a treia cauză de mortalitate şi morbiditate. Deficitele motorii care apar ca urmare a accidentelor vasculare cerebrale pot fi recuperate dacă se intervine foarte devreme (în evoluţia bolii) asupra bolnavului cu un program de recuperare prin metode de kinetoterapie. în acest articol este prezentat un studiu efectuat asupra 90 de pacienţi care au suferit un accident vascular cerebral. Sunt prezentate principalele metode de recuperare a hemiplegicilor adulţi, metode care au fost utilizate în acest studiu, cât şi importanţa utilizării metodelor de kinetoterapie în vederea recuperării mersului.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă