Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2000  
         
  Articol:   OLIMPISMUL - O FILOSOFIE CLASICĂ PENTRU O NOUĂ GENERAŢIE ÎNTR-UN NOU SECOL. / OLYMPISM - A CLASSIC PHILOSOPHY FOR A NEW GENERATION IN A NEW CENTURY.

Autori:  FLAVIA RUSU.
 
       
         
  Rezumat:  Olimpismul - o filosofie clasică pentru o nouă generaţie într-un nou secol. Dorinţa de educa tinerii în conformitate cu valorile mişcării Olimpice există demult, dar îndeplinirea obiectivelor educaţiei în spiritul Olimpic necesită schimbarea vechile sisteme educaţionale prin adăugarea unor noi modalităţi de predare a conceptelor şi valorilor olimpice. Este necesară adaptarea principiilor şi filozofiei Olimpice la realităţile actuale. Acele valori care par să-şi fi pierdut semnificaţia în zilele noastre trebuie identificate şi revizuite în aşa fel încât ele să devină din nou actuale şi valabile. La fel de necesare sunt schimbări în mentalitatea, sentimentele şi standardele morale ale tinerei generaţii. Principiile şi valorile olimpice care nu au legătură cu viaţa reală nu vor trăi mult timp în conştiinţa tinerilor.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă