Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2000  
         
  Articol:   FACTORI EREDITARI ŞI DE MEDIU GEOGRAFIC CE POT INFLUENŢA ŞI DIRIJA ÎNALTA PERFORMANŢĂ ÎN ATLETISMUL FEMININ. / ENVIRONMENTAL AND HEREDITARY FACTORS THAT CAN INFLUENCE AND CONTROL TOP PERFORMANCE IN FEMININE ATHLETICS.

Autori:  MIRCEA NEAMŢU, ANA-MĂDĂLINA MARCU.
 
       
         
  Rezumat:  Factori ereditari şi de mediu geografic ce pot influenţa şi dirija înalta performanţă în atletismul feminin. Lucrarea încearcă să găsească unele aspecte şi anumiţi factori suplimentari ce pot influenţa şi dirija procesul de selecţie şi parcurgere a etapelor în atletismul de mare performanţă. Au fost analizate rezultatele la nivelul junioarelor I şi senioarelor la nivelul recordurilor judeţene, privitor la rezultatele a peste 714 sportive grupate pe zone geografice precum şi rezultatele celor mai bune sportive ce au obţinut medalii la campionatele europene, mondiale şi olimpice. Analiza, interpretarea şi rezultatele unui experiment constatativ la nivelul junioarelor III vor completa cercetarea întreprinsă mai sus după care se vor trage concluziile.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă