Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2000  
         
  Articol:   PARTICULARITĂŢI PSIHOLOGICE NECESARE ŞI UNELE LIMITE PSIHOPATOLOGICE CONTRAINDICATE ÎN ACTIVITATEA MANAGERULUI SPORTIV / NECESSARY PSYCHOLOGICAL PARTICULARITIES AND SOME PSYCHOPATOLOGICAL LIMITS COUNTER-INDICATED IN THE ACTIVITY OF THE ATHLETICS MANAGER.

Autori:  IOAN JUDE.
 
       
         
  Rezumat:  Particularităţi psihologice necesare şi unele limite psihopatologice contraindicate în activitatea managerului sportiv. Prin prezenta comunicare sunt evaluaţi principalii parametrii psihologici necesari funcţionalităţii optime activităţii managerului sportiv, precum şi a disfuncţiilor rol-statusului acestuia, cauzate de unele simptomatologii psihopatologice posibile şi/sau cu tendinţe de manifestare. În acest sens am recurs la o investigaţie psihologică în rândul unei categorii de studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii "George Bariţiu" din Braşov, investigaţie desfăşurată în cursul anului şcolar 1998-1999 pe un eşantion reprezentativ de studenţi de 30%, utilizând ca instrumente de cercetare testul de personalitate L3-91-3A, test adaptat după testul american Minesota.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă