Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2000  
         
  Articol:   STUDIU PRIVIND UTILIZAREA MIJLOACELOR DE REFACERE LA CLUBURILE DE NATAŢIE DIN ROMÂNIA. / STUDY ON THE USE OF RECOVERY METHODS AT SWIMMING CLUBS IN ROMANIA.

Autori:  DENISA T.I. POPOVICI.
 
       
         
  Rezumat:  Studiu privind utilizarea mijloacelor de refacere la cluburile de nataţie din România. Refacerea încadrată în complexul de antrenament „ refacere sau competiţie” refacere aplică în mod sinergic mijloacele naturale şi artificiale în vederea supracompensării. Metodologia refacerii se referă la mijloacele provenind din domeniul kinetoterapiei şi balneologiei, farmacologiei, dieteticii sportive, odihnei active, psihoterapiei, şi cura balneară profilactică. Scopul acestei lucrării a constat în inventarierea mijloacelor de refacere folosite de antrenori şi a cotei parte din buget repartizate. Totodată s-a urmărit gradul de utilizarea acestor mijloace, sistematizarea lor urmată, de estimarea cheltuielilor pe fiecare mijloc de refacere în parte şi regăsirea investiţiilor în rezultatele sportive.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă