Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 1995-1996  
         
  Articol:   CONSIDERAŢII TEORETICE PRIVIND CONTROLUL FRICII ÎN PROCESUL DE ÎNVĂŢARE A ÎNOTULUI / THEORETICAL CONSIDERATIONS REGARDING FEAR CONTROL IN TEACHING SWIMMING.

Autori:  DAN CEONTEA.
 
       
         
  Rezumat:  Theoretical Considerations Regarding Fear Control in Teaching Swimming. The idea of this research derives from a systematic observation of children’s manifestation în contact with deep water, felt as a hostile environment.
The solutions we suggest have scientific foundation. They are based on:
- the study of psychological dimensions of fear as a psychic phenomenon;
- the diagnosis and estimation of fear state;
- the development of some control technique of this human dimensions;
- the strategy to improve learning swimming and the control of the fear state, having as a result the appropiation of a technique of removal în deep water în 2-3 lessons.
The research is centred on one aspect of psychic life and is an effort of interdisciplinar search: psychology-pedagogy-swimming.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă