Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 1995-1996  
         
  Articol:   NOI SISTEME DE ACŢIONARE ÎN TEHNOLOGIA DIDACTICĂ PENTRU PREGĂTIREA PE USCAT A SCHIORILOR ALPINI / NEW SYSTEMS OF ACTIONING IN THE DIDACTIC TECHNOLOGY FOR “LAND” TRAINING OF ALPINE SKIERS.

Autori:  VIRGIL I. GANEA.
 
       
         
  Rezumat:  Noi sisteme de acţionare în tehnologia didactică pentru pregătirea pe uscat a schiorilor alpini. În învăţarea şi perfecţionarea schiului alpin un rol decisiv îl are pregătirea fizică pe uscat. Acest fapt ne determină în permanenţă să căutăm şi să găsim noi modalităţi de rezolvare a obiectivelor propuse, cât mai diverse şi mai eficiente şi cu acţiune imediată şi selectivă asupra segmentelor corpului. La categoriile mici de vârstă, mai ales, încărcătura fizică admisă şi complexitatea exerciţiilor fiind limitate, se impune aplicarea unor sisteme noi de acţionare sugerate şi favorizate de spaţiile de joacă ale copiilor. Astfel, pentru dezvoltarea echilibrului şi perfecţionarea independenţei picioarelor sunt prezentate exerciţii cu bastoane, pentru dezvoltarea vitezei de reacţie şi execuţie exerciţiile imitative, iar pentru perfecţionarea îndemânării exerciţii ce folosesc ca traseu aplicativ un şanţ.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă