Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 1995-1996  
         
  Articol:   AEROBIC ÎN LECŢIA DE EDUCAŢIE FIZICĂ CU STUDENTELE / AEROBICS AS A LESSON OF PHYSICAL EDUCATION FOR GIRL STUDENTS.

Autori:  ELENA VLAS.
 
       
         
  Rezumat:  Aerobic în Lecţia de Educaţie Fizică cu Studentele. Pe lângă obiectivele generale specifice lecţiilor de educaţie fizică şi sport, în pregătirea şi dezvoltarea calităţilor biomotrice, lecţiile de gimnastică aerobică au câteva sarcini deosebite prin care de fapt se realizează atractivitatea în frecventarea lor. În stabilirea acestora se pleacă de la faptul că mişcarea şi "eul" fiecărui om se influenţează reciproc, de aici rezultând o oglindire a vârstei, a temperamentului, a ariei afective. Dar, aşa cum mişcarea se învaţă şi se dezvoltă printr-o activitate susţinută şi continuă, şi mişcarea frumoasă şi armonioasă poate fi însuşită, educată şi întreţinută la orice vârstă.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă