Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 1995-1996  
         
  Articol:   ACADEMIA NAŢIONALĂ DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT (ANEFS) BUCUREŞTI LA A 75-A ANIVERSARE (1922-1996) / THE NATIONAL ACADEMY OF PHYSICAL EDUCATION AND SPORTS (ANEFS) BUCHAREST ON ITS 75TH ANNIVERSARY 1922 - 1996.

Autori:  IOAN TODAN, TEODOR ROIBU, MONICA SASU.
 
       
         
  Rezumat:  Academia naţională de educaţie fizică şi sport (ANEFS) Bucureşti la a 75a aniversare (1922-1996). Lucrarea tratează istoria Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, de la înfiinţarea sa (toamna anului 1921), sub denumirea de Institutul Naţional de Educaţie Fizică, şi până în prezent. Este prezentată personalitatea generalului Virgil Bădulescu primul rector al institutului. În continuare sunt prezentate toate formele şi etapele pe care le-a parcurs acest institut de învăţământ superior, accentuându-se faptul că la ora actuală Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport are în structura sa: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport; Facultatea Militară de Educaţie Fizică şi Sport; Colegiul de Antrenori şi Facultatea de Kinetoterapie. Sunt amintite nume de personalităţi care au absolvit academia ca: Iolanda Balaş, Doina Melinte, Nadia Comăneci, Ion Draica s.a.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă