Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA DRAMATICA - Ediţia nr.2 din 2011  
         
  Articol:   INTERVIU - FILIP ODANGIU IN DIALOG CU DAVID ZINDER. DECONSTRUCŢIA IMPROVIZAŢIEI ÎN FORMAREA ACTORULUI (PARTEA A II-A) / THE DECONSTRUCTION OF THE IMPROVISATION IN THE ACTOR’S TRAINING, PART II (FILIP ODANGIU, A DIALOGUE WITH DAVID ZINDER).

Autori:  FILIP ODANGIU.
 
       
         
  Rezumat:  Profesor titular la Departamentul de Arte Teatrale al Universităţii din Tel Aviv şi în acelaşi timp regizor apreciat la nivel internaţional şi profesor de teatru, David Zinder a ocupat pentru mulţi ani funcţia de Coordonator principal pe domeniul actoriei şi regiei la Universitatea din Tel Aviv şi cea de Director artistic al Universităţii de Teatru. David Zinder a urmat o carieră internaţională în calitate de regizor şi extrem de urmărit profesor de actorie. În 2004, după ani de echilibrare a carierei academice cu cea profesională, David a optat pentru pensionare anticipată de la Universitatea din Tel Aviv pentru a se putea concentra pe regie. Prima parte a dialogului nostru a fost publicată în numărul anterior al revistei Studia UBB Dramatica. În timp ce acea primă parte a abordat chestiuni legate legate de procedurile de workshop, în principal tehnica Mihail Cehov, această a doua parte tratează aspecte mai specifice legate de şcoala teatrală şi pedagogia actoriei.

Cuvinte cheie: David Zinder, teatru, predare, actorie, regie
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă