Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA DRAMATICA - Ediţia nr.2 din 2011  
         
  Articol:   INTERVIU - UN FASCINANT ATELIER DE MUZICĂ LA THÉÂTRE DU SOLEIL. ŞTEFANA POP-CURŞEU ÎN DIALOG CU JEAN-JACQUES LEMÊTRE / UN FASCINANT ATELIER DE MUSIQUE AU THÉÂTRE DU SOLEIL (ŞTEFANA POP-CURSEU EN DIALOGUE AVEC JEAN-JACQUES LEMETRE).

Autori:  ȘTEFANA POP-CURȘEU.
 
       
         
  Rezumat:  Acest interviu a fost luat la Théâtre du Soleil, în data de 6 aprilie 2011 în chiar laboratorul maestrului Jean Jacques Lemêtre, faimosul compozitor de muzică de teatru şi colaboratorul apropiat, de peste 30 de ani, al lui Ariane Mnouchkine. Vorbind despre căile care conduc înspre creaţia autentică în acest domeniu enigmatic al muzicii de teatru, Jean-Jacques Lemêtre ne oferă câteva chei pentru a înţelege arta de a juca şi de asculta, pentru a accede la ceea ce Ariane Mnouchkine considera ca fiind cele mai importante valori pentru un adevărat actor: sinceritatea, adevărul, echilbrul, atât în jocul scenic cât şi în teatrul vieţii.

Cuvinte cheie: Jean-Jacques Lemêtre, compoziţie musicală de teatru, Théâtre du Soleil
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă