Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA DRAMATICA - Ediţia nr.2 din 2011  
         
  Articol:   ATELIERUL TĂCERII - SISTEMUL PAUZELOR LUI JON FOSSE ÎN ILUSTRAŢII ŞI DIFERITE CONCEPŢII REGIZORALE / THE SILENT STUDIO-JON FOSSE’S SYSTEM OF PAUSES IN ILLUSTRATIONS AND VARIOUS STAGE SETTINGS.

Autori:  DARIA IOAN.
 
       
         
  Rezumat:  Teatrul lui Jon Fosse se bazează pe un sistem complex de pauze şi spaţii goale ale limbajului vorbit. În acest articol, încercăm să demonstrăm prezenţa lor masivă şi gradul de relevanţă pe care ele îl au pentru producţia dramatică a lui Fosse, ca şi imperativul de a le face cât mai vizibile posibil în oricare din reprezentările lor vizuale. Vom analiza diferite ilustraţii şi scenografii recente ale tăcerii lui Fosse pentru a redescoperi discursul poetic care a dus la crearea lor, urmărind legătura dintre texte şi imaginarul diferiţilor artişti. De asemenea, studiul nostru va pune problema punctelor de întâlnire şi a diferenţelor dintre codurile vizuale create în aceste producţii.

Cuvinte cheie: linişte, spaţiu negativ, desen, scenografie, discurs non-verbal, coduri vizuale
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă