Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.4 din 2012  
         
  Articol:   FT – IR INVESTIGATION OF THE PLASTICIZERS EFFECTS ON THE NATIVE CORN STARCH MACROSTRUCTURE.

Autori:  O. COZAR.
 
       
         
  Rezumat:  

The influence of the water and glycerol in various contents and ratios on the native corn starch is investigated by FT-IR spectroscopy. The changes in intensity of the bands from 1000 cm-1 region characteristics of amylose and amylopectin are correlated with the amorphous – crystalline forms of the studied starch samples. The increase of water and glycerol content until 10 – 12% leads to the prevalence of the amorphous phase.

Keywords: starch, water, glycerol, FT-IR

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă