AMBIENTUM BIOETHICA BIOLOGIA CHEMIA DIGITALIA DRAMATICA EDUCATIO ARTIS GYMNAST. ENGINEERING EPHEMERIDES EUROPAEA GEOGRAPHIA GEOLOGIA HISTORIA HISTORIA ARTIUM INFORMATICA IURISPRUDENTIA MATHEMATICA MUSICA NEGOTIA OECONOMICA PHILOLOGIA PHILOSOPHIA PHYSICA POLITICA PSYCHOLOGIA-PAEDAGOGIA SOCIOLOGIA THEOLOGIA CATHOLICA THEOLOGIA CATHOLICA LATIN THEOLOGIA GR.-CATH. VARAD THEOLOGIA ORTHODOXA THEOLOGIA REF. TRANSYLVAN
|
|||||||
Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului. |
|||||||
STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.2 din 2018 | |||||||
Articol: |
THE INFLUENCE OF TEMPERATURE AND DOLOMITE ADDITION ON THE DRYING KINETICS OF SUGAR BEET PULP (BETA VULGARIS L.). Autori: ADINA GHIRIȘAN, SIMION DRĂGAN, CONSTANTIN COŢA, NICOLAE CIOICA, ELENA-MIHAELA NAGY, VASILE MICLĂUŞ. |
||||||
Rezumat: The aim of this study is to investigate the hot air drying kinetics of sugar beet pulp, without and with dolomite addition, in order to establish the drying mechanism. The influence of temperature and dolomite addition on the drying rates is observed. The drying constant rates and the activation energies for different working conditions are determined. The obtained results show that the drying took place in falling rate period. The obtained activation energy values correspond to the mechanism mass transfer at low amount of dolomite addition and combined mechanism, mass transformation (evaporation process) – mass transfer, at higher amount. Keywords: sugar beet pulp, hot air drying, dolomite, constant rate, activation energy |
|||||||