Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.2 din 2015  
         
  Articol:   COMPARATIVE STUDY OF POLYPHENOLS FROM PROPOLIS EXTRACTS OF DIFFERENT ORIGIN.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   The propolis, a resinous substance produced by bees, was used from ancient times as one of the best general panaceea. The main active compounds known in propolis are the phenolic acids and flavonoids from the class of polyphenols. This paper presents the flavonoids and phenolic acids evaluation by chromatographic (TLC and HPLC) methods of some propolis samples originating from Arad (4 samples) and Bihor (3 samples) counties, from west of Romania. There were identified the caffeic, ferulic and gallic acids respectively the chrysine and kaempferol. The chrysine content ranges from 0.15 to 1.95 mg/ml and the kaempferol from 0.07 to 8.88 mg/ml. The caffeic acid content ranges from 0.05 to 0.70 mg/ml and the ferulic acid from 0.01 to 1.39 mg/ml. 

Keywords: propolis, polyphenols, flavonoids, phenolic acids, TLC, HPLC.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă