Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.2 din 2003  
         
  Articol:   THE INFLUENCE OF LIPOIC ACID ON BRIGGS-RAUSCHER OSCILLATING REACTION.

Autori:  G. SZABÓ, CS. BOLLA, LAURA JÁNOS, CSABA RACZ.
 
       
         
  Rezumat:  Active Briggs-Rauscher mixture is developing through two competing paths: a radical and a non-radical one. Antioxidant added to the mixture reacts with free radicals involved in the radical path and inhibits the oscillations. Addition of lipoic acid (the antioxidant we used) to Briggs-Rauscher mixture causes the immediate cessation of oscillations. After some time the oscillations reappears. The inhibition time depends on the concentration of the lipoic acid.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă