Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2001  
         
  Articol:   CERCETĂRI PRIVIND PREPARAREA DE PLASMOLIZATE DIN CELULELE DROJDIEI DE BERE SACCHAROMYCES CARLSBERGENSIS.

Autori:  LETIŢIA OPREAN.
 
       
         
  Rezumat:  Researches Concerning the Preparation of Plasmolysates from Cells of the Beer Yeast Saccharomyces carlsbergensis. Plasmolysates were prepared from cells of the beer yeast S.carlsbergensis by using sucrose and sodium chloride as plasmolytic agents in concentration of 15 and 25% relative to dry weight of yeast cells. In comparison with the supernatant on the sedimented nonplasmolysed yeast cells,the plasmolysates contain more total ash, total nitrogen, crude protein and fat and less carbohydrates. The most evident increase was registered in the crude protein content. The plasmolysates obtained are recommended as additives to some foodstuffs for improving their flavour as well as their amino acid and vitamin contents, whereas the sedimented plasmolysed yeast cells are considered useful as fodder additives.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă