AMBIENTUM BIOETHICA BIOLOGIA CHEMIA DIGITALIA DRAMATICA EDUCATIO ARTIS GYMNAST. ENGINEERING EPHEMERIDES EUROPAEA GEOGRAPHIA GEOLOGIA HISTORIA HISTORIA ARTIUM INFORMATICA IURISPRUDENTIA MATHEMATICA MUSICA NEGOTIA OECONOMICA PHILOLOGIA PHILOSOPHIA PHYSICA POLITICA PSYCHOLOGIA-PAEDAGOGIA SOCIOLOGIA THEOLOGIA CATHOLICA THEOLOGIA CATHOLICA LATIN THEOLOGIA GR.-CATH. VARAD THEOLOGIA ORTHODOXA THEOLOGIA REF. TRANSYLVAN
|
|||||||
Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului. |
|||||||
STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2020 | |||||||
Articol: |
DUAL-QUALITY FOOD. THE NEED FOR A SOLID HEALTH EDUCATION IN SCHOOLS. Autori: LAVINIA MARIA POP, MAGDALENA IORGA, BEATRICE-GABRIELA IOAN. |
||||||
Rezumat: DOI: 10.24193/subbbioethica.2020.04 Published Online: 2020-12-30 Published Print: 2020-12-30 pp. 49-60 FULL PDF REZUMAT. Calitatea duală a alimentației. Necesitatea unei educații serioase cu privire la sănătate în școli. În ultimele două decade, atât politicienii cât și responsabilii din domeniul sănătății au atras atenția asupra produselor alimentare cu dublu standard al calității care sunt comercializate în diferite țări europene. Identificarea aceluiași brand care vinde un produs cu același ambalaj dar având compoziție diferită a provocat dispute diverse, inclusiv la nivelul Parlamentului European. Impunerea unor standarde de calitate s-a dovedit a fi una dintre soluții. Însă, până la implementarea și respectarea lor, o bună educație a tinerei generații în ceea ce privește calitatea alimentelor, citirea etichetelor și promovarea produselor sănătoase rămân unele dintre soluțiile eficiente. Cuvinte cheie: sănătate, industria alimentară, educație, nutriție, etică, dublu-standard. |
|||||||