Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1 din 2013  
         
  Articol:   RECENZII: MATTHIAS BECK, LEBEN-WIE GEHT DAS?: DIE BEDEUTUNG DER SPIRITUELLEN DIMENSION AN DEN WENDEPUNKTEN DES LEBENS (CUM FUNCŢIONEAZĂ VIAŢA?), ED. STYRIA PREMIUM, 2012.

Autori:  IONUȚ BELDEAN.
 
       
         
  Rezumat:  Autorul răspunde aceste întrebări pledând că înţelegerea ce i-o atribuim coordonează întreaga sa funcţionare. Pornind de la înţelegerea biologică, observăm inevitabil pluridimensionalitatea acesteia. Viaţa în sens biologic nu este singura dimensiune a existenţei. Pentru a explica acest punct de vedere, autorul ne poartă prin toate etapele ei, de la concepţia omului până la finalul vieţii. Aşezarea capitolelor cărţii nu urmează nici pe departe doar ordinea dezvoltării biologice a omului. Dacă iniţierea în înţelegerea mecanismelor de funcţionare a vieţii e dată de biologie şi genetică, descoperim destul de rapid că acestea nu sunt şi singurele dimensiuni normative ale vieţii.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă