Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1 din 2007  
         
  Articol:   RECENZII - H. TRISTRAM ENGELHARDT JR., FUNDAMENTELE BIOETICII CREŞTINE. PERSPECTIVA ORTODOXĂ [2000], TRAD. MIHAIL NEAMŢU, CEZAR LONGHIN, DIAC. IOAN I. ICĂ JR., PREZENTARE DE SEBASTIAN MOLDOVAN, DEISIS, SIBIU, 2005, 507 P..

Autori:  ȘTEFAN ILOAIE.
 
       
         
  Rezumat:  Să avortez copilul cu malformaţii? Să-i donez un organ fratelui meu? Să accept transplantul de inimă? Merită să trăiesc mai mult în aceste chinuri insuportabile? Întrebări pe care mulţi dintre semenii noştri ori chiar noi înşine ni le punem din ce în ce mai des în ultimul timp. Bioetica – domeniu nou născut din interdisciplinarul constituit, la diferite paliere, de medicină şi asistenţă medicală, etică, filosofie şi teologie – a ieşit din ascunzătorile specializării şi priveşte indiferent, uneori, atacă nemilos, altădată, în cercurile tot mai largi ale celor contemporani cu disciplina însăşi, aducând cu sine imposibilul de altădată: fecundarea înafara corpului uman, stabilirea dezvoltării psihico-fizice a embrionului, transplantul de cap la trunchi, apariţia şi dezvoltarea unei copii a fiinţei dragi etc.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă