Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA AMBIENTUM - Ediţia nr.1-2 din 2008  
         
  Articol:   DIGESTION METHODS FOR HEAVY METALS ANALYSIS IN ANIMAL ORIGINATED FOOD PRODUCTS.

Autori:  MIRELA MICLEAN, OANA CADAR, MARIN ŞENILĂ, ERIKA LEVEI, CECILIA ROMAN, EMIL CORDOŞ.
 
       
         
  Rezumat:  This paper presents the comparison between two mineralization methods of some food product samples (dairy products): 1. acid digestion in open system with thermal heating; 2. microwave acid digestion in closed system, under controlled pressure. The analytical determination was realised with an atomic absorption spectrometer with flame and graphite furnace. There were marked out the advantages of the microwave digestion: analysis short time, minimal contamination of the sample, necessity of small quantities of the sample and reagents, minimal residual generation and the maintenance traceability of the results.

Keywords: wet digestion, microwaves, atomic absorption spectrometry
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă