The STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI issue article summary

The summary of the selected article appears at the bottom of the page. In order to get back to the contents of the issue this article belongs to you have to access the link from the title. In order to see all the articles of the archive which have as author/co-author one of the authors mentioned below, you have to access the link from the author's name.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA REFORMATA TRANSYLVANICA - Issue no. 2 / 2021  
         
  Article:   LAUDATIO: PROF. THDR. PHDR. VISKY SÁNDOR BÉLA MÉLTATÁSA HATVANADIK SZÜLETÉSNAPJÁN / PROFESSOR PHD SÁNDOR BÉLA VISKY ON HIS 60th BIRTHDAY.

Authors:  NAGY ALPÁR CSABA.
 
       
         
  Abstract:  
Published Online: 2021-12-20
Published Print: 2021-12-30
pp. 7-10

VIEW PDF

FULL PDF

Nehéz feladat olyan kaliberű szellemi nagyságot méltatni, mint Visky Sán-dor Béla teológiai professzor. Talán ahhoz hasonlítható, mint amikor a közlegény akarja leírni a győzelem után, milyen nagyszerű stratéga volt a generális, és melyik lépése mennyire volt értékes a csatában, vagy mennyire nem. Mert Visky Sándor Béla egész eddigi életműve nyeremény a javából. Nyeremény a magyar teológia számára, hisz Kárpát-medence-szerte hasonló munkákat nem találni; nyeremény a 21. századi reformátusok – és nem csak reformátusok – számára, mert égető kérdé-seinkre igyekszik régen áhított válaszokat adni. És sikerül is ez a válaszadás, még akkor is, ha a válaszok nem egyértelműek, árnyaltak, és több kell az elfogadásuk-hoz, mint pusztán kognitív, racionális megismerésük és megértésük.
 
         
     
         
         
      Back to previous page