The STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI issue article summary

The summary of the selected article appears at the bottom of the page. In order to get back to the contents of the issue this article belongs to you have to access the link from the title. In order to see all the articles of the archive which have as author/co-author one of the authors mentioned below, you have to access the link from the author's name.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Issue no. 4 / 2007  
         
  Article:   CREATION AND EVOLUTION. A STATEMENT OF POSITION.

Authors:  CHRISTOPH SCHÖNBORN.
 
       
         
  Abstract:  Întrebare cheie: este lumea plină de sens?
   Nimic nu ne priveşte pe noi toţi mai mult decât întrebarea originară a omului de unde vine şi încotro se îndreaptă, deci referitoare la sensul vieţii. Fiecare om trebuie să îşi pună această întrebare, dacă vrea ca viaţa lui să fie într-adevăr una omenească.
   Chiar nu se poate găsi un răspuns la această întrebare? De unde poate veni răspunsul? De unde pot fi luate unităţi de măsură pentru a examina răspunsurile propuse? Cum se poate decide dacă un răspuns ne ajută să ne orientăm corect viaţa proprie şi pe cea a comunităţii? Altfel spus: De unde să luăm de exemplu criteriile pentru a obţine un punct de vedere etic responsabil în ceea ce priveşte întrebarea aprig discutată a obţinerii de celule stem embrionare (= o cercetare care consumă embrioni).
   Întrebarea cheie, de care depinde răspunsul, este în fond tema întregii discuţii în jurul evoluţiei: Oare are lumea în care trăim şi viaţa noastră în această lume un sens? Numai ceea ce are un ţel are un sens. Fără raţiune nu există orientare, nu există un plan, nu există un „design”.
 
         
     
         
         
      Back to previous page