STUDIA THEOLOGIA REFORMATA TRANSYLVANICA

PREZENT STUDIA THEOLOGIA REFORMATA TRANSYLVANICA

 

Studia Universitatis Babeș-Bolyai Theologia Reformata Transylvanica este publicată de către Facultatea de Teologie Reformată și Muzică a Universităţii Babeş-Bolyai. Revista publică articole ştiinţifice în domeniul teologiei.

Revista apare din anul 2001, la început într-un număr în fiecare an, şi din 2009 până în prezent în două numere, care apar în iunie şi decembrie.

Structura revistei este articulată pe studii şi articole, prezentări de cărţi şi recenzii, grupate pe domenii. O parte semnificativă din articole sunt publicate în limbi de circulaţie internaţională. Fiecare articol este însoțit de un sumar în limba engleză și de min. 5 cuvinte cheie. Structura revistei este articulată pe studii şi articole, prezentări de cărţi şi recenzii, grupate pe domenii

Revista cuprinde teme înscrise în marile domenii teologice (teologie biblică, dogmatică, etică, liturgică, patrologie, cateheză, artă creştină, filozofie religioasă, istoria Bisericii, muzică bisericească, teologie pastorală, imnologie etc.), dar şi studii interdisciplinare. Urmând exemplul unor prestigioase reviste de specialitate, găzduim în paginile revistei noastre deopotrivă prezentarea şi recenzarea unor publicaţii din domeniul teologiei.

Articolele sunt publicate în limbile engleză, germană, maghiară. 66% dintre autori sunt din străinătate.

 

 

1200