Cuprins ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat cuprinsul ediţiei STUDIA ce a fost selectată. Vizualizarea rezumatului unui articol se face prin accesarea linkului din titlul acestuia. Pentru obţinerea unei sinteze despre un autor de articol, accesarea linkului din numele autorului va afişa toate articolele din arhivă în care acesta este autor şi/sau coautor.

 
       
         
    Cuprins STUDIA PHILOSOPHIA - Ediţia nr.Special Issue din 2013  
         
         
   
1.  EDITORIAL: PROBLEMELE DE ETICĂ ÎN CONTEXTUL CLINIC ȘI CULTURAL / EDITORIAL: ETHICAL ISSUES IN CLINICAL AND CULTURAL CONTEXT.
          Autori: .


2.  RESPECTAREA DREPTURILOR PACIENTULUI ÎN ROMÂNIA. REZULTATELE UNUI STUDIU PILOT / OBSERVANCE OF PATIENT RIGHTS IN ROMANIA. RESULTS OF A PILOT STUDY .
          Autori: .


3.  ETICA DE ÎNGRIJIRE PALIATIVA IN ROMANIA DE LA PRINCIPII LA PRACTICA / ETHICS OF PALLIATIVE CARE IN ROMANIA FROM PRINCIPLES TO PRACTICE.
          Autori: .


4.  BOALA ÎN COMUNITĂȚILE DE RROMI - UN ARGUMENT PENTRU PROMOVAREA DE COMPETENȚĂ CULTURALĂ A ECHIPEI MEDICALE / DISEASE IN RROMA COMMUNITIES – AN ARGUMENT FOR PROMOTING MEDICAL TEAM CULTURAL COMPETENCE.
          Autori: .


5.  ACTUALIZĂRI ÎN MANAGEMENTUL PACIENȚILOR CU INSUFICIENȚĂ CARDIACĂ / UPDATE IN THE MANAGEMENT OF PATIENTS WITH HEART FAILURE.
          Autori: .


6.  MANAGEMENTUL ETICII – UN PREREQUISITE ÎN INSTITUŢIILE SPITALICEŞTI. STRATEGII ŞI PROGRAME DE ETICĂ / THE MANAGEMENT OF ETHICS - A PREREQUISITE IN HOSPITALS. STRATEGIES AND ETHICS PROGRAMMES.
          Autori: ION COPOERU.


7.  IDEOLOGIA HEALTHISTA: CATRE O NOUA FORMA A CONȘTIENTIZARII SANATAȚII IN STILUL CONTEMPORAN DE VIAȚA? / THE HEALTHIST IDEOLOGY: TOWARDS A NEW FORM OF HEALTH AWARENESS IN THE CONTEMPORARY LIFE-STYLE?.
          Autori: .


8.  VIRTUȚILE ȘI LIMITELE MODELULUI BIOMEDICAL PENTRU INTERPRETAREA COMPORTAMENTELOR REFERITOARE LA ABUZUL DE SUBSTANȚE SI DEPENDENȚA / THE VIRTUES AND LIMITS OF THE BIOMEDICAL MODEL FOR INTERPRETING BEHAVIOURS RELATED TO SUBSTANCE MISUSE AND ADDICTION.
          Autori: ION COPOERU.


9.  ROLUL GESTIONARII CAZURILOR DE ASISTENȚA PENTRU AFECȚIUNILE CONSUMULUI DE SUBSTANȚE IN ROMANIA / THE ROLE OF CASE MANAGEMENT IN THE ASSISTANCE FOR SUBSTANCE USE DISORDERS IN ROMANIA.
          Autori: ION COPOERU.


10.  COMUNITATILE VIRTUALE DE STUDENTI – PARTENERI IN MANAGEMENTUL POST-TRATAMENTELOR PENTRU PERSOANELE CU ADICTIE LA SUBSTANTE / VIRTUAL COMMUNITIES OF STUDENTS - PARTNERS IN THE MANAGEMENT OF POST-TREATMENT OF PEOPLE WITH ADDICTION TO SUBSTANCES.
          Autori: ION COPOERU.


11.  ADOLESCENȚII UTILIZEAZA INTERNETUL - UN MOTIV DE INGRIJORARE SAU O UȘURARE? / ADOLESCENTS INTERNET USE – A REASON OF CONCERN OR A RELIEF?.
          Autori: ANDREEA IORDACHE.


   
         
     
         
      Revenire la pagina precedentă