Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA%20CATHOLICA - Ediţia nr.2 din 2006  
         
  Articol:   RUGĂCIUNEA NECONTENITĂ CA POSIBILĂ ATITUDINE A OMULUI ÎN SOCIETATEA ACTUALĂ – TEXTE PATRISTICE PENTRU SPRIJINIREA CELOR ÎN CĂUTAREA SPIRITUALITĂŢII / DAS UNABLÄSSIGE GEBET ALS MÖGLICHE HALTUNG DES MENSCHEN IN DER HEUTIGEN GESELLSCHAFT PATRIST.

Autori:  BOGDAN BLAGA.
 
       
         
  Rezumat:  Rugăciunea necontenită ca posibilă atitudine a omului în societatea actuală – texte patristice pentru sprijinirea celor în căutarea spiritualităţii. Rugăciunea constituie o componentă a realităţii actuale, realitate complexă. Spiritualitatea revine, sub diverse auspicii şi intenţii, ca un megatrend în peisajul acestei realităţi. Îndemnul concis al sf. Pavel „Rugaţi-vă neincetat” (1 Tes. 5, 17) a avut o influenţă mare asupra realitaţii creştine, fiind interpretat deseori şi în diverse moduri. Şi astăzi, acest îndemn are o semnificaţie esenţială pentru viaţa de credinţă a fiecărei persoane, rugăciunea fiind acea legatură personală şi vie pe care creştinul o are cu un Dumnezeu viu şi adevărat. Prezentul articol doreşte să ofere cititorului, dar mai ales „celui în căutarea unei spiritualităţi”, câteva „comori” ale tradiţiei creştine, comori lăsate nouă de sf. părinţi. Deoarece ne îndreptăm atenţia către „cei în căutarea unei spiritualităţi” ne vom întreba: se pot constitui aceste texte în orientări pentru aceşti „căutători”? Îşi mai păstrează ele actualitatea într-o societate secularizată? Răspunsurile pot veni printr-un „exerciţiu” permanent al rugăciunii şi iubirii aproapelui, exerciţiu care este în acelaşi timp individual, dar şi comunitar.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă