Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.2 din 2012  
         
  Articol:   NOTE ŞI RECENZII – PR. PROF. ACAD. DUMITRU POPESCU – HRISTOS, BISERICĂ, MISIUNE, RELEVANŢA MISIUNII BISERICII ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ, ED. ARHIEPISCOPIEI DUNĂRII DE JOS, GALAŢI, 2011, 284 P. .

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  În anul 2011, la un an de la trecerea la cele veşnice a părintelui Dumitru Popescu, vede lumina tiparului, în Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, volumul Hristos, Biserică, misiune. Cartea cuprinde patru secţiuni, precedate de Cuvântul înainte al ÎPS Arhiepiscop Casian. I. Pr. prof. acad. Dumitru Popescu, „un teolog creator de sinteze şi promotor al dialogului” conţine cuvinte de omagiere a personalităţii regretatului teolog semnate de P.F. Părinte Patriarh Daniel, conf. dr. Adrian Lemeni, Pr. prof. dr. Ştefan Buchiu, conf. dr. Cristinel Ioja, toţi ucenici ai neuitatului magistru. II. Hristos, Biserică, misiune. Relevanţa misiunii Bisericii în lumea contemporană. Este de fapt ultima carte ce-l are ca autor pe părintele Popescu, concepută, după model patristic, sub formă de convorbiri teologice cu conf. Cristinel Ioja de la Facultatea de Teologie din Arad. Fiind abordate, în cele şapte capitole, subiecte variate de Teologie dogmatică, Apologetică, Misiologie, Ecumenism şi Pastorală, de maximă importanţă şi stringentă actualitate pentru misiunea Bisericii în lumea contemporană.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă