Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.2 din 2012  
         
  Articol:   NOTE ŞI RECENZII – DANIEL LEMENI, TRADIŢIA PATERNITĂŢII DUHOVNICEŞTI ÎN SPIRITUALITATEA CREŞTINĂ RĂSĂRITEANĂ. UN STUDIU ASUPRA ÎNDRUMĂRII SPIRITUALE ÎN ANTICHITATEA CREŞTINĂ TÂRZIE, ED. REÎNTREGIREA, ALBA-IULIA, 2012, 333 P..

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Cercetarea teologică românească nu are o prea lungă tradiţie a studiilor academice de spiritualitate. Până nu demult catedra de spiri¬tualitate nu exista în Facultăţile de Teologie de la noi (disciplina numită „Formare duhovni¬cească” e totuşi altceva, iar Ascetica şi Mistica deşi a avut predecesori iluştri ca Nichifor Crainic, Nicolae Mladin sau Dumitru Stăniloae nu s-a recuperat pe deplin după ce a fost scoasă din curricula academică în timpul comunismului). Acest domeniu de cercetare este în ultima perioadă îmbogăţit de câteva teze de doctorat făcute sub îndrumarea părintelui Ioan Ică jr. şi nu numai. Aceasta este şi geneza cărţii lui Daniel Lemeni despre care vorbim.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă