Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.2 din 2012  
         
  Articol:   OMUL – „FIINŢĂ LITURGICĂ” SAU DESPRE NECESITATEA RECURSULUI CULTURII LA VALORILE VIEŢII CREŞTINE. SINERGISMUL CULTURAL-LITURGIC ŞI LITURGIC-CULTURAL.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Cultura autentică păstrează întotdeauna în ea o sămânţă liturgică şi tocmai acest lucru este cel care îi menţine viu sensul. O cultură fără o asumare liturgică poate schimba doar parţial, adică până la un anumit punct, ceea ce înseamnă că poate pregăti, dar nu poate regenera viaţa omului, fiinţa lui. Doar o cultură integrată liturgic poate duce la transfigurarea ontologică şi mântuirea fiinţei umane. Dacă, în prima parte, acest studiu se concentrează pe relaţia strânsă dintre crez şi cultură de la începutul vieţii creştine, în a doua parte va accentua ruptura dintre viaţa în Hristos şi cultură în societatea noastră secularizată, încercând să ofere soluţii posibile pentru această problemă.

Cuvinte cheie: „fiinţă liturgică”, cult, cultură, viaţă creştină, „cultura duhului”.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă