Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1-2 din 2003  
         
  Articol:   RECENZII - JOHN MEYENDORFF, ORTODOXIE ŞI CATOLICITATE, TRADUCERE DIN LIMBA FRANCEZĂ DE CĂLIN POPESCU, EDITURA SOPHIA, BUCUREŞTI, 2003, 174 PP..

Autori:  GABRIEL-VIOREL GÂRDAN.
 
       
         
  Rezumat:   Dinamica editură Sophia aduce în atenţia cititorului de carte teologică o lucrare extrem de interesantă a renumitului teolog John Meyendorff (1926-1992) binecunoscut în universul teologic românesc mai ales datorită excepţionalelor sale lucrări: Biserica Ortodoxă ieri şi azi (1996), Teologia bizantină, tendinţe istorice şi teme doctrinare (1996) şi Hristos în gândirea răsăriteană (1997). Sub titlul Ortodoxie şi catolicitate sunt reunite o serie de studii şi articole publicate între anii 1954-1964 în diferite periodice (Dieu Vivant, St. Vladimir’s Seminary Quaterly, Istina, Cahiers de la Pierre-qui-vive, Esprit) şi care au fost reunite de autor într-un volum în anul 1965 (Orthodoxie et Catholicité, editions du Seuil, 1965).  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă