Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1-2 din 2001  
         
  Articol:   RECENZII - LOGOS. ÎNALT PREA SFINŢITULUI PĂRINTE BARTOLOMEU ANANIA LA ÎMPLINIREA VÂRSTEI DE 80 DE ANI, CLUJ-NAPOCA, 2001, 424 P.+8 ILUSTRAŢII (20,5X29).

Autori:  ALEXANDRU MORARU.
 
       
         
  Rezumat:   La împlinirea a opt decenii de viaţă, Ierarhul, Teologul şi Omul de cultură BARTOLOMEU VALERIU ANANIA a fost cinstit, precum se cuvine şi printr-un minunat volum omagial: LOGOS. Înalt Prea Sfinţitului Părinte Bartolomeu Anania la împlinirea vârstei de 80 de ani, Cluj-Napoca, 2001, din iniţiativa unui comitet condus de P.S. Episcop-Vicar Vasile Someşanul. Volumul a fost împărţit în şase capitole (deşi nu au fost numite aşa), în care a fost creionată (în cinci capitole), personalitatea Î.P.S. Bartolomeu: Arhiepiscopul, Teologul, Scriitorul, Părintele şi Ecumenistul; în capitolul VI: Miscellanea – Studii au fost publicate lucrări de excepţie ale unor teologi şi oameni de cultură de seamă din trecut şi azi. La urmă a fost prezentat un portret biografic şi o bibliografie selectivă ale Î.P.S. Bartolomeu.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă