Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA ORTHODOXA - Ediţia nr.1-2 din 2000  
         
  Articol:   DUMITRU STĂNILOARE ALS LEITFIGUR ORTHODOXER THEOLOGIE IM 20. JAHRHUNDERT / DUMITRU STĂNILOAE CA FIGURĂ CONDUCĂTOARE A TEOLOGIEI ORTODOXE ÎN SECOLUL XX.

Autori:  VALER BEL.
 
       
         
  Rezumat:  Dumitru Stăniloae ca figură conducătoare a teologiei ortodoxe în secolul XX. Prelegerea de faţă a fost susţinută la Facultatea de Teologie Evanghelică a Universităţii din Heidelberg în 6 mai 2000 în cadrul programului de schimb academic "SOCRATES". În prima parte este prezentată viaţa şi opera Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae; în partea a doua sistemul său teologic (teo – hristo – eclesiocentric) şi câteva caracteristici esenţiale ale teologiei sale. Teologia Părintelui Stăniloae este o teologie mărturisitoare, teologia iubirii şi a comuniunii. În partea a treia este prezentată teologia Părintelui Stăniloae în perspectiva învăţăturii despre Dumnezeu - Sfânta Treime, structura supremei iubiri şi baza mântuirii şi îndumenzeirii noastre prin har.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă