Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1-2 din 2015  
         
  Articol:   SPRE O RENAȘTERE SPIRITUALĂ A EUROPEI. UMANISMUL INTEGRAL AL LUI JACQUES MARITAIN / POUR UNE RENAISSANCE SPIRITUELLE DE L’EUROPE: L’HUMANISME INTEGRAL DE JACQUES MARITAIN.

Autori:  CRISTIAN TISELIȚĂ.
 
       
         
  Rezumat:  Spre o renaștere spirituală a Europei. Umanismul integral al lui Jacques Maritain. Una dintre problemele majore care afectează Europa este pierderea identității sale creștine. Aceasta este cauza principală a crizei morale și sociale care dezbină încet vechiul continent. Istoria și valorile care au construit Europa și Uniunea Europeană de azi sunt mai puternice decât eroziunile sale. Doctrina umanismului integral ce aparține lui Jacques Maritain este fundamentul referențial în cadrul renașterii spirituale a Europei. Umanismul integral presupune observarea antropologiei ce respectă unitatea și diferența dintre corp și suflet și observarea unei teorii morale bazate pe demnitatea inalienabilă și pe vocația divină a persoanei umane. În cele din urmă, umanismul integral implică umanismul eroic obținut prin mijloace spirituale ce ne invită să păstrăm Speranța nealterată.

Cuvinte cheie: Jacques Maritain, identitate creștină, Europa, umanism integral, renaștere spirituală, criză morală, criză socială
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă