Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1-2 din 2011  
         
  Articol:   ÎNVĂŢĂTORUL DESĂVÂRŞIT / THE PERFECT TEACHER.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  

Învăţătorul desăvârşit. Învăţătorul perfect. Isus Hristos este Învăţătorul perfect. El ne-a dăruit o învăţătură cu putere mântuitoare. Pedagogia lui contează pentru toate fiinţele umane: în alegerea apostolilor săi, în comunicarea directă şi caldă cu mulţimile, culminând cu jertfa de sine pe cruce. Isus îi ia pe „cei doisprezece” cu el şi îi transformă în martori ai faptelor sale minunate, astfel asigurând transmiterea învăţăturii sale ca pedagogie divină, prin apostolii săi şi prin urmaşii lor. Atât apostolii cât şi spionii săi îl numeau Învăţătorul – Rabbi, conştientizând puterea Cuvântului său. Pedagogia oferă modele pentru a fi urmate. Pedagogia lucrează folosind idealuri şi modele educaţionale şi modelul creştin a determinat semnificativ şi definitoriu istoria umanităţii în ultimele două milenii. În biserica primară, păgânii spuneau, văzându-i pe creştini cum trăiesc: „Uite cât de mult se iubesc unii pe alţii!” Creştinii au devenit modele, aşa cum Învăţătorul lor a fost pentru ei. Primii creştini mergeau la Împărtăşanie zilnic, astfel deveneau „theofori”, purtători de Hristos, care – ca Model Suprem – imprimă Dragostea în inimile urmaşilor săi.

Cuvinte cheie: Isus Hristos, Învăţătorul Perfect, iubirea, Apostolii, Model, Pedagogie, Evanghelia, creştinii, modele educaţionale, inima

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă