Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1-2 din 2011  
         
  Articol:   FAMILIA ŞI PALIAŢIA – CÂND OMUL SE CONFORMEAZĂ VOINŢEI LUI DUMNEZEU / FAMILY AND PALLIATIVE CARE – WHEN THE MAN ACCEPTS THE WILL OF GOD.

Autori:  EMIL MARIAN EMBER.
 
       
         
  Rezumat:  

Familia şi paliaţia – când omul se conformează voinţei lui Dumnezeu. Când omul acceptă voinţa lui Dumnezeu. Suferinţa şi boala sunt cele mai cunoscute subiecte în lumea românească. Este ştiut faptul că a accepta o boală incurabilă sau faza terminală a cancerului este una dintre cele mai dificile misiuni pe care le-am putea avea în această viaţă, în această eră a evoluţiei ştiinţifice. De ce există atâta suferinţă în lume? Aceasta este una din întrebările la care articolul încearcă să răspundă. Familia este contextul în care trebuie trăite astfel de momente dificile. Oare membrii familiei încă ne mai ajută când trupul este supus bolii? A doua parte a acestui articol prezintă nişte variante de a răspunde unei astfel de întrebări, de asemenea. Iar în ultima parte a acestui articol se vorbeşte despre îngrijirea paliativă şi despre modul ei desăvârşit de a sluji pacienţi terminali într-o lume egoistă. Sistemul îngrijirilor paliative trebuie să se dezvolte şi în România, de asemenea: aceasta este o cale prin care noi putem cultiva cea mai importantă calitate umană, căldura umană, umanitatea.

Cuvinte cheie: familia, paliativa, boala, durerea, suferinţa, moartea.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă