Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1-2 din 2011  
         
  Articol:   IMPLICAŢIILE FORMEI BOTEZULUI ÎN CONTEXTUL ECLESIAL / THE IMPLICATIONS OF THE BAPTISM’S FORMS IN THE ECCLESIAL CONTEXT.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  

Implicaţiile formei botezului în contextul eclesial. Deşi botezul în apă este unanim acceptat de către toate denominaţiunile religioase ca fiind actul prin intermediul căruia se oferă candidatului calitatea de membru al bisericii, totuşi, nu toate bisericile îl oficiează în acelaşi fel. Deoarece este acceptat de către toate cultele religioase, ne întrebăm în ce mod botezul oficiat într-o biserică de o anumită confesiune este acceptat în cadrul unei biserici de o confesiune diferită. Sau, în ce măsură bisericile acceptă botezul oficiat de alte biserici care se organizează după o doctrină diferită. Care sunt implicaţiile imediate ale botezului pruncilor şi respectiv cel al adulţilor? Acestea sunt întrebările la care articolul de faţă îşi propune să răspundă printr-o analiză a modului în care Biserica Ortodoxă, Biserica Catolică, Biserica Protestantă şi, nu în ultimul rând, Bisericile Evanghelice (în special cele din spaţiul carpato-danubiano-pontic), recunosc botezul în apă.

Cuvinte cheie: botezul în apă, apartenenţa la o Biserică, botezul copiilor, botezul adulţilor, recunoaşterea botezului în culte diferite.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă