Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1 din 2010  
         
  Articol:   RECENZII: MICHAEL J. VLACH – BISERICA, CA O ÎNLOCUIRE A ISRAELULUI: O ANALIZĂ A SUPERSESSIONISM [COL. EDIS - EDIŢIA ISRAELOGIE, 2], EDITURA PETER LANG, FRANKFURT AM MAIN 2009, 221P..

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  În noua serie de studii pe care editura Peter Lang a iniţiat-o în 2009, era firesc să figureze un titlu care să prezinte un status quaestionis adus la zi al aşa numitei „teorii a substituirii” (pentru a fi mai precişi, lista bibliografică se opreşte la anul 2002). După cum declară autorul în Prefaţa lucrării sale, scopul acesteia este de a oferi o prezentare sistematică şi o analiză a acestei teorii, în diferitele sale forme, cu argumentele pro şi contra acesteia. Anticipând concluzia lucrării, autorul, care nu se rezumă la o paralelă comparativă între cele două poziţii, afirmă că teoria substituirii nu este conformă cu mărturiile biblice. Conţinutul este structurat, de fapt, potrivit unui demers judiciar care se doreşte a fi cât mai obiectiv.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă