Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA GRAECO-CATHOLICA VARADIENSIS - Ediţia nr.1 din 2010  
         
  Articol:   RECENZII: BERNARD S. JACKSON - ESEURI DESPRE HALAKHAH ÎN NOUL TESTAMENT (SERIA PERSPECTIVE "EVREIEŞTI ŞI CREŞTINE"), VOL. 16., BRILL, LEIDEN-BOSTON, 2008, 264 P.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Autorul, specialist în drept iudaic, profesor asociat al Universităţii din Manchester, grupează în acest volum un număr de opt studii, prezentate aici ca titluri ale celor opt capitole ale cărţii, deşi nu se poate vorbi de o liniaritate argumentativă între respectivele conţinuturi (exceptând, poate, capitolele 1 şi 2 şi respectiv, 4 şi 5). Primele cinci dintre ele au fost publicate anterior ca articole în diferite reviste de specialitate sau în volume colective şi revizuite aici. Oricum, numitorul lor comun este cel enunţat în titlul volumului – „Halakhah în Noul Testament” –, iar genul „eseuri” anunţat, circumscrie conţinutul volumului de faţă unei arii de studii în care concluziile, probabil, sunt încă departe de a fi trase. De fapt, chiar autorul, în prefaţa volumului, recunoaşte pe de-o parte complexitatea literară atât a Noului Testament, cât şi a genului halakha, iar pe de altă parte, competenţa sa limitată în primul domeniu, drept pentru care, studiile prezentate au menirea doar de a ilustra complexitatea problemei şi pericolele inerente unor generalizări pripite.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă