Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.4 din 2009  
         
  Articol:   EUROPA ŞI BISERICILE. PERSPECTIVE CU PRIVIRE LA PROBLEMA ACTUALĂ A „SUFLETULUI” ÎN CONSTRUCŢIA EUROPEANĂ / EUROPA UND DIE KIRCHEN PERSPEKTIVEN ZUR AKTUELLEN FRAGE NACH DER „SEELE” IM EUROPÄISCHEN HAUS.

Autori:  ENGELBERT GROSS.
 
       
         
  Rezumat:  Actuala „construcţie europeană” necesită o formă. Căutarea acestei forme are loc pe o „piaţă”, caracterizată prin publicitatea sa. Când Bisericile şi teologiile participă la procesul de a da construcţiei europene forma dorită, trebuie să fie conştiente de sine demonstrând, oferind şi, în ultimă instanţă fiidn responsabile pentru opţiunile şi postulatele lor, într-un mediu public caracterizat de dispute şi expunere. Bisericile şi teologiile va trebui să înfrunte poziţii provocatoare venind dinspre exterior sau cele care vin din interior: cine provoacă? Unele dintre aceste provocări, prezente deja în Europa, sunt numite, descrise şi clasificate în acest articol. Textul tinde spre întrebarea concretă: care este provocarea reală pentru Bisericile şi teologiile din Europa de est şi de vest şi cum trebuie ele abordate?

Cuvinte cheie: Uniunea Europeană, probleme de interes public, individualism, Biserică, compasiune.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă