Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.3 din 2010  
         
  Articol:   TEME, RITURI, SIMBOLURI ASUMATE DE RUGĂCIUNEA BISERICII BIZANTINE / TEMI, RITI E SIMBOLISMI ASSUNTI NELLA PREGHIERA DELLA CHIESA BIZANTINA.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Articolul îşi propune să pătrundă practica Bisericii pentru a surprinde felul în care simbolismul Focului Spiritului Sfânt a fostasimilat în rugăciunea Bisericii bizantine actuale sau, mai exact, în textele liturgice. Am ales texte aparţinând oficiului liturgic al Rusaliilor, expunându-le în aşa fel încât să poată fi descoperite aici conexiunile simbolice existente. Studiul începe printr-o introducere istorică în tema sărbătorii Rusaliilor şi se termină printr-o concluzie privind terminologia şi funcţiile spirituale ale Focului Spiritului Sfânt, demonstrând în acest fel imensa bogăţie cuprinsă în tezaurul liturgic care ne este atât de la îndemână şi pe care totuşi îl cunoaştem atât de puţin.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă