Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA SOCIOLOGIA - Ediţia nr.1-2 din 1999-2000  
         
  Articol:   RECENZII - CUCEU, I., FENOMENUL POVESTITULUI. ÎNCERCARE DE SOCIOLOGIE ŞI ANTROPOLOGIE ASUPRA NARAŢIUNII POPULARE, CLUJ, EDITURA FUNDAŢIEI PENTRU STUDII EUROPENE, 1999..

Autori:  SILVIU G. TOTELECAN.
 
       
         
  Rezumat:  În 1999, la peste douăzeci de ani distanţă de momentul în care pentru prima oară Ion Cuceu - cercetător atunci, profesor universitar azi, sau chiar mai presus de asta "zgândăritor şi moaşă" pentru tinerele spirite care-i ies în cale -, supunea dezbaterii publice problematica narativităţii ca fenomen socio-uman, apare Fenomenul povestitului , lucrare de referinţă pentru toţi cei care se luptă cu străpungerea, dar mai ales înţelegerea a ceea ce se află dincolo de cotidianul "mărunt", a "liantului" care ţine împreună lumea.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă