Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA SOCIOLOGIA - Ediţia nr.1-2 din 1999-2000  
         
  Articol:   RECENZII - ANDREI NEGRU, DIN ISTORIA CERCETARII SOCIALE ROMANESTI. INSTITUTUL SOCIAL BANAT-CRIŞANA, ED. ARGONAUT, CLUJ-NAPOCA, 1999, 204 P..

Autori:  FLORENŢA STĂVĂRACHE.
 
       
         
  Rezumat:  Istoria sociologiei româneşti cunoaşte mai multe momente de împlinire. Unul dintre acestea, îl reprezintă, Institutul Social Banat-Crişana, instituţie ce îşi datorează apariţia în peisajul sociologic românesc, reputatului sociolog Dimitrie Gusti, dar şi concursului unor grupuri intelectuale locale. Sociologul, Andrei Negru, trasează cu ajutorul lucrării “Din istoria cercetării sociale româneşti. Institutul Social Banat-Crişana”, principalele dimensiuni ale organizării şi funcţionării Institutului Social Banat-Crişana, în urma unei documentări exhaustive, prezentate într-o redactare sobră şi sintetică. Lucrarea este structurată în cinci mari capitole, în care trecerea de la un capitol la altul de către cititor este punctată de o firească şi necesară curiozitate, am spune, una comprehensivă.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă