Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA SOCIOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2005  
         
  Articol:   RITUALUL TAIERII PORCULUI IN VALEA DOFTANEI: PRACTICI ALIMENTARE IN SISTEMUL CALENDARISTIC TRADITIONAL / L’ABATTAGE DU PORC EN VALEA DOFTANEI : SYSTÈME CALENDAIRE DANS LES USAGES ALIMENTAIRES DE LA VIANDE DE PORC EN ROUMANIE.

Autori:  CAROLINE TOSI.
 
       
         
  Rezumat:  Calendar System in Food Usage. Pork Preparation in Valea Doftanei. Our research is part of project developed by the “Marc Bloch” University of Strasbourg. The field research was conducted in the Tesila village, in the region of Valea Doftanei in the winter of 2003-2004. First of all, we realised an intersection between the observer and the observed, the discurse focusing on an ethnological endeavour largely ignored in the Roumanian approaches of the phenomenon. Besiles the pork preparation, the research also concentrates on other aspects of the Romanian cookery universe.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă