Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOSOPHIA - Ediţia nr.2 din 2009  
         
  Articol:   CVASI-CONSTITUIRE ŞI CONŞTIENTIZAREA POSIBILITĂŢII LA HUSSERL/ QUASI-KONSTITUTION UND MÖGLICHKEITSBEWUSSTSEIN BEI HUSSERL.

Autori:  CHRISTIAN FERENCZ-FLATZ.
 
       
         
  Rezumat:  

Articolul vorbeşte despre încercările lui Husserl de a sublinia, într-un scurt text datat 1922/23, conceptul de Quasi-Konstitution. Cu ajutorul acestuia, Husserl doreşte să stabilească felul în care sunt obiectele şi felul în care acestea pot fi alcătuite în domeniul fanteziei pure. Prin punerea în discuţie a diferitelor strata ale alcătuirii lor, el ajunge la câteva problematici, cu referire la concordanţă, individualitate, inter-subiectivitate sau realitate. Totuşi, principalul aspect care guvernează reflecţiile lui Husserl e relaţia discutabilă dintre fantezie şi diversitatea de sens a „posibilităţii”.

Cuvinte-cheie: quasi-alcătuire, posibilitate, fantezie, identificare, individualitate, obiectivitate.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă