Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2022  
         
  Articol:   INVISIBILIA 2 - DE LA FOLENGO LA RIZZONI: LIMBAJUL CREATIV ȘI TRADUCEREA LUI AUGUSTE LE BRETON / INVISIBILIA 2 DA FOLENGO A RIZZONI: LINGUAGGIO CREATIVO E TRADUZIONE DI AUGUSTE LE BRETON.

Autori:  ANTONINO VELEZ.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbphilo.2022.4.25

Article history: Received: 14 April 2022; Revised: 1 December 2022; Accepted: 13 December 2022; Available online: 20 December 2022; Available print: 30 December 2022
pp. 495-508

VIEW PDF

FULL PDF

Rezumat: Invisibilia 2 - De la Folengo la Rizzoni: limbajul creativ și traducerea lui Auguste Le Breton. Acest studiu este dedicat operei lui Gianni Rizzoni, unul dintre principalii traducători de romane polițiste franceze în Italia, în special al seriei Sanantonio creată de Frédéric Dard. Acest articol își propune să studieze traducerea cărților lui Auguste Le Breton și glosarul de argou italian creat de către Rizzoni care i-a permis traducătorului să mai transpună cu mai multă acuratețe argoul autorului francez.

Cuvinte-cheie: Rizzoni, traducere, argou, Auguste Le Breton, romane polițiste
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă