Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2022  
         
  Articol:   PRONUMELE FRANCEZ ON ÎN POEZIA IULIEI HAŞDEU. COMPLEXITATE REFERENŢIALĂ ŞI TRADUCERE / LE PRONOM FRANÇAIS ON DANS LA POÉSIE DE IULIA HAŞDEU. COMPLEXITÉ RÉFÉRENTIELLE ET TRADUCTION.

Autori:  IULIANA-ANCA MATEIU.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbphilo.2022.4.23

Article history: Received: 5 July 2022; Revised: 31 October 2022; Accepted: 15 November 2022; Available online: 20 December 2022; Available print: 30 December 2022
pp. 453-475

VIEW PDF

FULL PDF

Rezumat: Pronumele francez ON în poezia Iuliei Haşdeu. Complexitate referenţială şi traducere. În cadrul articolului, ne propunem să explicăm frecvenţa pronumelui francez ON în poezia Iuliei Haşdeu și varietatea traducerilor construcțiilor cu ON printr-o analiză stilistică comparativă și o analiză enunțiativă a ocurenţelor şi traducerilor sale. Datorită indeterminării, ON poate fi folosit într-o mulțime de contexte sau poate fi suprimat în contextele în care predicația contează mai mult decât referința.

Cuvinte-cheie: On, complexitate referenţială, poezie, traducere, analiză enunţiativă
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă