Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2022  
         
  Articol:   DINAMICA NEGOCIERII IDENTITĂŢII: STUDIU DE CAZ ASUPRA UNEI POSTĂRI FACEBOOK PRIVIND DREPTUL LA AVORT / DYNAMICS OF IDENTITY NEGOTIATION: A CASE STUDY ON A FACEBOOK POST PERTAINING TO ABORTION RIGHTS.

Autori:  ALINA PREDA.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbphilo.2022.4.07

Article history: Received: 31 July 2022; Revised: 16 October 2022; Accepted: 14 November 2022; Available online: 20 December 2022; Available print: 30 December 2022
pp. 139-163

VIEW PDF

FULL PDF

Rezumat: Dinamica negocierii identităţii: studiu de caz asupra unei postări Facebook privind dreptul la avort. Comunicarea asistată de computer a permis internauţilor să dezvolte ritualuri care reflectă tehnicile de exprimare, negociere şi formare a identităţii online. Acest proces subtil dar complex a stimulat interesul cercetătorilor pentru studiul manifestării actelor socio-culturale în spaţiul virtual. Acest articol examinează comentariile utilizatorilor Facebook la o postare referitoare la avort pentru a evidenţia tehnicile de auto-definire şi auto-prezentare aferente negocierii identităţilor individuale şi de grup în mediul online.

Cuvinte-cheie: Facebook, avort, auto-prezentare, scopuri interpersonale, negocierea identităţii
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă