Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2021  
         
  Articol:   LIMBAJ POLITIC ȘI REFLECȚII ASUPRA CONCEPTULUI DE CANON DIN PERSPECTIVĂ PANHISPANICĂ ÎN PRIMUL MANIFEST AL MIȘCĂRII POESÍA ANTE LA INCERTIDUMBRE / LENGUAJE POLÍTICO Y GIRO PANHISPÁNICO EN EL PRIMER MANIFIESTO DEL MOVIMIENTO POESÍA ANTE LA INCERTIDUMBRE.

Autori:  MARISA MARTÍNEZ PÉRSICO.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbphilo.2021.4.13

Published Online: 2021-12-15
Published Print: 2021-12-30
pp. 199-210

VIEW PDF

FULL PDF

Abstract: Limbaj politic și reflecții asupra conceptului de canon din perspectivă panhispanică în primul manifest al mișcării POESÍA ANTE LA INCERTIDUMBRE. Acest articol își propune să reflecteze asupra coincidenței temporale între redactarea manifestului inițial al mișcării poetice transaltantice Poesía ante la incertidumbre și apariția mișcării 15M sau a indignaților în Spania, ambele având loc în mai 2011, ca fenomen care exemplifică suprapunerea dintre estetic și social. Coincidențele se evidențiază în mărcile intratextuale, discursive, din primul lor manifest ”Apărarea poeziei”, pe care-l vom analiza în acest articol. De asemenea, vom cerceta scopurile principale ale acesti grup, care este încă activ la zece ani de la fondarea sa, precum vocația programatică de a scrie o poezie cu caracter panhispanic.

Cuvinte-cheie: canon, studii panhispanice, literatură transaltantică, poezie în spaniolă, Poesía ante la incertidumbre
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă