Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2019  
         
  Articol:   NATURA ÎN ORAȘ: REȚELELE ECOLOGICE ALE LUI JEAN ROLIN / LA NATURE EN VILLE : LES ÉC(H)O-RÉSEAUX DE JEAN ROLIN.

Autori:  MARINELLA TERMITE.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2019.4.17

Published Online: 2019-12-15
Published Print: 2019-12-30
pp. 261-270
VIEW PDF: FULL PDF

Natura în oraș: rețelele ecologice ale lui Jean Rolin. Orașul este un habitat din ce în ce mai controversat, din cauza tensiunilor pe care le creează și care îi remodelează condițiile ontologice. Materiile care îl compun și formele de interacțiune care îl animă constituie un ecosistem în căutare de noi echilibre. Când mediul urban – suport al vieții umane – trebuie să facă față regnurilor naturale (mineral, vegetal și animal) și resturilor lor ca resurse reciclabile, transformările suferite de mediul înconjurător pun în discuție noțiunea de biomimesis și atributele sale în textul scris. În acest cadru, imaginarul urban al lui Jean Rolin se prezintă ca un șantier pentru explorarea felului în care sălbăticia naturii se infiltrează într-un spațiu nefamiliar.

Cuvinte cheie: Jean Rolin, biomimesis, sălbăticie urbană.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă