Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2018  
         
  Articol:   SAMUEL BECKETT ȘI MONOLOGUL TEATRAL: PERFORMAREA SINELUI / SAMUEL BECKETT AND MONOLOGUE DRAMA: PERFORMING THE SELF.

Autori:  EUGEN RADU WOHL.
 
       
         
  Rezumat:  
Samuel Beckett și monologul teatral: Performarea sinelui. Lucrarea discută monologurile teatrale ale lui Samuel Beckett, “Ultima bandă a lui Krapp” (1958), “Joc” (1964), “Respirație” (1969), “Nu eu” (1972) și “Un fragment de monolog” (1979), cu scopul de a le delimita structura, modul unic prin care dramaturgul înțelege să se raporteze la acest gen dramatic, precum și rolul lor în ansamblul operei lui Beckett. Speranța noastră este ca aceast demers de cercetare a monologului, așa cum e înțeles în literatură și teatru, va reuși să stimuleze cercetări ulterioare asupra acestui subiect de analiză.

Cuvinte cheie: Samuel Beckett, monolog dramatic, drama monologată, discurs fracturat, performance.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă